Tips voor kerstinkopen

Lifestyle door vrouw vrouwblog


Het kopen van kerstcadeaus kan soms een behoorlijke opgave zijn. Met deze tips voor kerstinkopen heb jij al je presentjes op tijd binnen en kan er nog maar weinig mis gaan deze kerst.

Kerstcadeaus kopen is soms helemaal nog niet zo eenvoudig. Misschien weet je al wat je voor iedereen wilt hebben, maar dan nog moet je naar de stad om alles te halen. Met de volgende tips voor kerstinkopen zorg je voor een succesvolle zoektocht naar kerstcadeautjes.

Lijstje

Maak van te voren een lijstje met de personen voor wie je iets wilt kopen. Zet er ook bij wat je wilt kopen en eventueel al waar je het wilt halen. Op deze manier kun je niet alleen niemand vergeten, je weet ook zeker dat je niet teveel koopt.

Niet in het weekend

Zeker in de laatste weekends voor december is het een gekkenhuis in de stad. Iedereen zoekt op het laatste moment nog naar de mooiste kerstcadeautjes. Hier wordt je niet vrolijk van en het vinden van juiste cadeaus valt dan helemaal niet mee. Ga door de weeks winkelen, of ruim van te voren. Zo kun je op je gemak kijken en kerstinkopen doen. Als je in september al ergens iets leuks ziet, kun je het ook vast kopen en gewoon bewaren met kerst.

Korting

Zeker als je het niet erg vindt om op een drukke dag te winkelen, kun je veel kerstpresentjes met korting kopen. In december zijn dingen overal afgeprijsd, waardoor ze soms voor een fractie van de normale prijs weggaan. Dit is niet alleen handig met je kerstinkopen, maar ook als je vast wat dingen wilt halen voor na de kerst is dit het moment om groot in te slaan. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete mascara of parfum. Deze dingen ga je in ieder geval gebruiken en je kunt met korting best alvast inslaan.

Kwaliteit

Hoe goedkoop iets soms ook is, houdt wel in je achterhoofd dat het om een kerstcadeau gaat. Je wilt zelf ook geen goedkope troep krijgen als cadeau, dus ga wel voor kwaliteit. Natuurlijk gaan cadeaus om het idee, maar het is wel zo fijn als je iets geeft dat niet na een dag al in de prullenbak beland. Houd de kortingen dus goed in de gaten, maar blijf ook letten op de kwaliteit van je kerstinkopen.

Bonnetjes

Het is altijd vervelend om een kapot cadeau krijgen. Een kopje met een barst, of een apparaat waarbij de oplader mist. Zorg ervoor dat je van al je aankopen de bonnetjes bewaart, zodat mensen er nog mee terug kunnen naar de winkel. Bij kleding is het verstandig om ook de prijskaartjes te bewaren, veel winkels zullen de kleding anders niet terugnemen.

Verpakking

Kerst is een mooie gelegenheid om cadeautjes heel mooi in te pakken. Niet alleen omdat iedereen ze kan zien liggen onder de kerstboom, maar ook omdat het net dat beetje extra geeft aan de kerstsfeer. De ontvanger van je cadeau zal een mooie verpakking zeker waarderen. Laat je kerstinkopen mooi inpakken in de winkel, of koop zelf een mooie rol inpakpapier en linten.