Tips om in de stemming voor de feestdagen te komen

Lifestyle door vrouw vrouwblog


De feestdagen zitten er weer aan te komen. Daarom vind je hier een aantal tips om alvast in de juiste stemming voor de feestdagen te komen.

Over een paar weken is het alweer Kerst en voordat je het goed en wel weet is het nieuwe jaar begonnen. Hoewel de feestdagen draaien om gezelligheid, komt niet iedereen even gemakkelijk in de juiste stemming. Om deze feestelijke stemming alvast een beetje aan te wakkeren staan hieronder een tiental tips.

Decoreren
Eén van de beste manieren om in de stemming voor de feestdagen te komen is door je huis in kerststijl te decoreren. Tuig de kerstboom op, hang de kerstsokken aan de openhaard en zet mooie kaarsen en kerststukjes neer.

Kerstkaarten
Eigenlijk kom je al in de kerstsferen op het moment dat je de kerstkaarten uitzoekt. Schrijf ze daarna onder het genot van heerlijke chocolade kerstkransjes en een kop warme thee en je krijgt spontaan nog meer zin in de Kerst.

Muziek
Goede muziek is een perfecte manier om in de feestdagenstemming te komen. Zet daarom de kerstmuziek aan en zing uit volle borst mee.

Kerstlijst
Inkopen doen voor de feestdagen kost vaak veel tijd en is niet altijd even gemakkelijk. Maak daarom van te voren een kerstlijst. Denk na over alle spullen die je voor de feestdagen nodig hebt en vergeet ook niet om jouw verlanglijstje aan jouw lieve Kerstman te geven.

Winkelen
Na het maken van de kerstlijst is het de hoogste tijd om inkopen te gaan doen. Natuurlijk kun je niet alle producten ruim voor de feestdagen inslaan. Maar sommige artikelen zoals chocolademelk, glühwein, kerstkransjes en cadeaus kun je makkelijk een aantal weken van tevoren kopen.

Kerstfilm
Kijk elke avond naar een andere kerstfilm. Er zijn een heleboel mooie en leuke kerstfilms zoals A Christmas Carol, Santa Claus, Home Alone en The Holiday.

Outfit
Tijdens de feestdagen wil je er natuurlijk piepfijn uitzien. Pluis daarom op tijd je kledingkast uit en kijk of dat er een geschikte kerstoutfit in hangt. Als dit niet zo is, dan zit er niets anders op dan te gaan winkelen voor de perfecte kerstjurk.

Koken
Voorbereiding is een goed idee als het op koken voor de feestdagen aankomt. Je wilt natuurlijk niet dat het dineer tijdens de kerstdagen mislukt. Pak daarom ver van tevoren je kookboeken en bedenk wat je wilt gaan maken. Als je niet zeker bent van een bepaald gerecht probeer dit dan eerst uit.

Vrijwilligerswerk
Vrijwilligerswerk is de perfect manier om de feestdagenstemming aan te wakkeren. Help bijvoorbeeld mee op de school van je kinderen of help je buurvrouw die moeilijk te voet is met het doen van de boodschappen.

Ontspan
De feestdagen zijn soms erg hectisch. Probeer daarom voordat alle feesten beginnen een avond of middag voor jezelf vrij te houden, zodat je bijvoorbeeld een uitgebreid bad kunt nemen of een boek kunt lezen.