Tijd voor jezelf maken

Lifestyle door vrouw vrouwblog


Soms is het moeilijk om naast je drukke baan of de fulltime zorg voor de kinderen tijd voor jezelf vrij te houden. Toch is tijd voor jezelf maken erg belangrijk.

Naast werken, kinderen opvoeden en het huishouden wil je ook nog graag een aantal sociale contacten onderhouden en quality time met je partner doorbrengen. De meeste vrouwen hebben aan deze dingen hun handen al meer dan vol en bij een druk leven wil je jezelf misschien nog weleens voorbij lopen. Hier lees je waarom het zo af en toe toch goed is op tijd voor jezelf vrij te maken.

Lichaam en geest

Af en toe een momentje voor jezelf nemen is zowel voor lichaam als geest goed. Je lichaam heeft regelmatig rust nodig en als je dat jezelf niet gunt begin je dit naar verloop van tijd te merken aan onder andere fysieke klachten.

Ook je geest heeft baat bij een rustmomentje voor jezelf. Constant in gezelschap zijn van anderen is een stuk stressvoller dan wanneer je alleen bent. Wil je helemaal tot rust komen ga dan sporten of verwen jezelf op de bank met een lekker glas wijn, leuke film en wat goede beautyproducten.

Wanneer je een momentje voor jezelf hebt kun je helemaal je eigen tijd in delen. Daarnaast hoef je niets te doen en wat je gaat doen kun je helemaal zelf beslissen. Ook kan het prettig zijn om even met niemand te hoeven praten en alleen maar bezig te zijn met je eigen gedachtes.

Wat jij wilt

Mocht je binnenkort iets belangrijks moeten beslissen, dan is het ook goed om even alleen te zijn. Wanneer er niemand om je heen is, kun je namelijk een stuk beter je gedachten op een rijtje zetten en nadenken over wat jij echt wilt.

De kans is groot dat wanneer jij af en toe tijd voor jezelf neemt om je batterij weer op te laden je zowel voor je familie en vrienden een prettiger persoon bent. Daarnaast heb je na een ontspannend momentje voor jezelf ook meer energie en kijk je net wat positiever tegen alles aan.