Recept voor hartenlasagne met tomaten-gehaktsaus
Voor Valentijn liggen de supermarkten weer vol met lekkernijen. Natuurlijk kun je zelf ook een keukenprinses spelen en iets bijzonders gaan maken. Daarom vind je hieronder een recept voor Hartenlasagne met tomaten-gehaktsaus.
14 februari is het de dag van de liefde en daarom tijd om gezellig thuis te blijven. Als je graag in de keuken staat, dan kun je het recept voor hartenlasagne met tomaten-gehaktsaus eens proberen. Het gezegde is immers bekend, de liefde van de man gaat door de maag.
Benodigdheden:
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 500 gram rundergehakt
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels zout
- 5 verse lasagnevellen
- 100 gram geraspte kaas
- 5 blaadjes basilicum
Bereidingswijze:
Breng als eerst een zeer ruime pan water met 2 theelepels zout aan de kook. Verhit ondertussen de olie in een braadpan, voeg de ui en knoflook toe en bak deze even kort mee. Doe daarna de gehakt in de pan en schep het mengsel veelvuldig om totdat het rul is. Vervolgens roer je de tomatenpuree erdoor en schenk je de inhoud van het blik tomatenblokjes erbij. Om wat extra smaak te geven kun je suiker, zout of peper toevoegen. Met de deksel op de pan moet je de saus 15 minuten zachtjes laten sudderen.
In de tussentijd kun je uit elk verse lasagnevel een groot hart snijden. Als het water kookt kun je deze figuurtjes in de pan laten glijden. Blijf wel zachtjes met een lepel door het water roeren zodat de harten niet aan elkaar gaan plakken. De vellen moeten in totaal 3 tot 4 minuten worden gekookt zodat deze beetgaar worden.
Uiteindelijk kun je op elk bord 1 lasagnehart leggen en de saus erop scheppen. Om het gerecht af te maken leg je boven op het sausmengsel nog een hart. Tot slot kun je deze bestrooien met kaas en basilicum.