Recept voor eggnog

Eten & Drinken door vrouw vrouwblog


Tijdens de feestdagen worden er heel wat verschillende lekkernijen en drankjes geserveerd. Een drankje dat in Amerika erg lekker wordt gevonden met de kerst is eggnog.

Eierpunch ofwel eggnog, kent na al die jaren heel wat verschillende variaties. Dit is niet zo gek, als je bedenkt dat dit drankje gedurende de feestdagen in vrijwel ieder Amerikaans huishouden wordt geserveerd. Hieronder vind je het recept voor de klassieke, traditionele versie van eggnog.

Benodigdheden:

  • 6 eieren
  • 1 kopje suiker
  • 3/4 kopje cognac
  • 1/3 kopje donkere rum
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1/4 theelepel gemalen noodmuskaat
  • 2 kopjes slagroom
  • 2 kopjes melk
  • Een punchschaal

Bereidingswijze:
Zet de cognac en de rum ruim van te voren in de koelkast, zodat deze bij het gebruik goed gekoeld zijn. De eieren doe je in een grote punchschaal en klop je met een garde of mixer door elkaar, totdat ze zeer schuimig zijn. Hierna voeg je geleidelijk de suiker, noodmuskaat en het vanille-extract toe. Vervolgens hoef je alleen nog de melk, slagroom, rum en cognac aan het mengsel toe te voegen. De schaal kun je na het bereiden in de koelkast zetten tot je de eggnog serveert.

Bij het serveren kun je als decoratie eventueel nog wat noodmuskaat over de bovenkant strooien. Ook kun je een kaneelstokje in de eggnog steken, om het een extra kerstachtig uit te laten zien.