Recept voor zalmkoekjes met dillesaus
Het eten van vis is goed voor je lichaam, doordat de omega 3 vetzuren verschillende gezondheidsklachten kunnen voorkomen, als hart- en vaatziekten, depressies en artritis. Een betere reden om het volgende recept voor zalmkoekjes uit te proberen is er dan ook niet.
Met het onderstaande recept is het vrij eenvoudig om zalmkoekjes te bereiden. Met een aantal ingrediënten en een beetje snij en meng werk, hoef je echt geen keukenprinses te zijn om er wat lekkers van te maken. De zalmkoekjes met dillesaus voldoen op zichzelf al prima, maar kunnen ook gecombineerd worden met een salade en aardappels voor een complete maaltijd.
Benodigdheden:
• 2 blikje zalm, circa 220 gram
• 4 sneeën oud witbrood
• 3 bosuitjes, fijngesneden
• 1 beker crème fraîche, circa 200 milliliter
• 1 ei
• Verse bieslook
• Verse dille
• Scheutje citroensap
• Olijfolie, om mee te bakken
Bereidingswijze:
Begin met het uitlekken van de zalm in een vergiet. In de tussentijd kun je de van de sneeën brood de korsten afsnijden en deze in een keukenmachine verkruimelen. Nu je hier broodkruimels van hebt gemaakt, meng je dit samen in een kom met de zalm, de fijngesneden bosuitjes, 1 ei, ongeveer 1 eetlepel gehakte bieslook en een scheutje citroensap. Als je wilt kun je aan het mengsel naar eigen smaak wat zout en peper aan toe voegen.
Vervolgens vorm je van het zalmmengsel platte schijven, waarvan je de grootte naar eigen voorkeur kunt bepalen. Dan verhit je een beetje olijfolie in een koekenpan en bak je hierin de zalmkoekjes. Bak elke kant ongeveer 3 minuten, totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn. Haal de zalmkoekjes dan uit de pan en laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier.
Voor de dillesaus hoef je alleen maar de verse dille fijn te hakken en deze te mengen met de crème fraîche. Je kunt ervoor kiezen om alleen de zalmkoekjes met dillesaus te serveren, of je maakt er een volledige maaltijd van door er een lekkere salade met wat gebakken aardappeltjes bij te doen. Het wordt in ieder geval vast en zeker genieten.