Recept voor speculaas cupcakes
Het is weer tijd voor Sinterklaas en daarom ook voor het eten van een hoop lekkernijen. Als je liever zelf aan de slag gaat voor deze feestdag, dan kun je het onderstaande recept voor speculaas cupcakes gebruiken.
Cupcakes zijn tegenwoordig erg populair en ontzettend leuk om samen met de kinderen ter gelegenheid van 5 december te maken. Daarom staat hieronder een recept voor speculaas cupcakes, voor 12 personen, die perfect passen bij het feest van de Goedheiligman.
Benodigdheden:
- 125 gram boter op kamertemperatuur
- 125 gram donkere basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren op kamertemperatuur
- 3 eetlepels volle melk
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 125 gram glazuur
- 30 gram chocolade kruidnoten keuze uit wit, puur en melk
- 12 papieren cakevormpjes
Bereidingswijze:
Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Klop daarna 5 minuten de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom met een mixer. Klop 1 voor 1 de eieren door het mengsel, let op dat je het ei pas toevoegt als het vorige is opgenomen en mix dan alles nog eens 2 minuten. Verwarm de melk en klop het samen met het bakmeel en de speculaaskruiden door het mengsel in de kom. Verdeel dan het beslag over de vormpjes.
Bak de cupcakes in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar. Laat ze dan in totaal ongeveer 2 uur afkoelen. Tot slot bereid je het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en bestrijk je de afgekoelde cupcakes hiermee. Om het recept extra leuk te maken kun je ook nog 1 of meer kruidnoten op het glazuur drukken.