Nederlandse vrouw is tactloos, slonzig en onbeschoft?

Lifestyle door vrouw vrouwblog


De Nederlandse vrouw is tactloos, slonzig en onbeschoft. Gelukkig zijn we ook zelfstandig, lief en intelligent. Maar ons internationale imago wordt er blijkbaar niet beter op.

Hoe kom je het beste achter het imago van de Nederlandse vrouw? Door buitenlandse mannen en vrouwen te interviewen, dacht journaliste Santje Kramer. In haar boek Het Poldermodel interviewt ze 24 buitenlanders over het imago van de Hollandse vrouwelijkheid. Al snel komt naar voren dat we toch wat afsteken tegenover elegante Franse, hete Spaanse en mooie Italiaanse vrouwen.

Lomp

De geïnterviewden vinden Nederlandse vrouwen een beetje lomp. Hoewel ze ons mooi en afhankelijk vinden, zouden we ons wel wat eleganter mogen kleden. Geen Uggs of cowboylaarzen onder een rokje. Maar ook de haren wat langer en een sexy lingeriesetje zijn veelgehoorde suggesties. We zitten teveel vast aan de Hema onderbroek. Gelukkig is onze zelfstandigheid wel te prijzen. Ook blijkt dat we niet jaloers zijn en heel vrij van geest. Maar dat lompe boerinnenimago, dat hebben we dus wel een beetje.

24 meningen, wat zegt dat nou eigenlijk? Natuurlijk, we komen niet al te best naar voren in de interviews. Maar het feit dat ze ons zelfstandig en onafhankelijk vinden zegt eigenlijk al genoeg. De Nederlandse vrouw doet lekker wat ze zelf wil, daar kunnen waarschijnlijk zelfs 1.000 interviews niets aan veranderen.