Nederlanders geven 448 euro uit aan Kerst

Lifestyle door vrouw vrouwblog


Nederlanders geven weinig geld uit aan de aankomende kerstdagen. Gemiddeld zijn we van plan zo’n 448 euro uit te geven aan kerst.

Uit onderzoek van het Britse Centre for Retail Research uitgevoerd in Denemarken, Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zweden, Nederland en Frankrijk blijkt dat huishoudens gemiddeld 605 euro spenderen aan de Kerstdagen. Gezinnen in het Verenigd Koninkrijk besteden het meeste met Kerst zo’n 784 euro. De Zweden staan met 648 euro op de tweede plaats en Nederlanders geven slechts 448 euro uit aan de kerstdagen.

Nederlanders geven de helft van de 448 euro uit aan kerstcadeaus zoals speelgoed, kleding en gadgets. Dit percentage is in verhouding met de andere landen het laagst. Want de Noren, Denen en Britten spenderen 60 procent van de kerstuitgaven aan cadeaus.

Eten en drinken

Het eten tijdens de kerstdagen vinden Nederlandse gezinnen daarentegen wel belangrijk. Ze zijn van plan zo’n 36 procent van het kerstbudget aan eten en drinken uit te geven. Met dit bedrag zijn Nederlanders koploper, want het gemiddelde percentage ligt rond de 31 procent.

Tot slot zijn veel Nederlanders niet van plan om flink te inverteren in nieuwe kerstversiering, zoals ballen en lichtjes. Slechts 4,1 procent van het budget, wat neerkomt op 18 euro, wordt gereserveerd voor versiersels.