4 chocolademelk varianten
Als er een tijd van het jaar is dat we schaamteloos mogen genieten van heerlijke warme chocolademelk dan is het de winter wel. Daarom vind je hier 4 varianten die chocolademelk net even anders maken.
De traditionele chocolademelk, met of zonder slagroom, kennen we inmiddels wel. Door middel van een simpel ingrediënt toe te voegen maak je binnen een handomdraai een andere variant. Hier vind je 4 heerlijke suggesties.
Chili
En pittige variant die veel in Mexico wordt gedronken is chocolademelk met chilipoeder. Dit drankje is gemakkelijk te maken, het enige wat je hoeft te doen is naar smaak een snufje chilipoeder en wat kaneel toe te voegen.
Marshmallows
Een andere eenvoudige manier om je chocolademelk op te fleuren is door er marshmallows in te strooien. Maak de marshmallows klein doe ze in je chocolademelk, roer ze er doorheen en laat deze even staan. Door de warmte smelten de marshmallows en worden deze zacht. Houd je van heel erg zachte marshmallows? Verwarm dan je kop chocolademelk nog even in de magnetron.
Drank
Ook drank en chocolademelk zijn een goede combinatie. Zo zorgt een scheutje whisky ervoor dat je absoluut opgewarmd wordt en kun je likeuren als Amaretto en Baileys gebruiken voor een aparte twist.
Witte chocolade
De witte chocolade variant kost wat meer tijd dan de bovenste 3, maar is zeker de moeite waard. De donkere chocolade wordt vervangen door wit en de kardemompeul, sinasappel en kruidnagel zorgen voor een frisse smaak.
Benodigdheden:
- 1 beker volle melk
- 1 kruidnagel
- 1 kardemompeul
- 50 gram witte chocolade
- Schil van een halve sinaasappel
Bereidingswijze:
Doe allereerst de melk samen met de kruidnagel, kardemom en sinaasappelschil in een steelpan. Verwam dit totdat het kookt en laat het 2 minuten staan. Voeg vervolgens de chocolade toe en roer dit erdoor heen totdat deze helemaal gesmolten is. Kook de drank daarna nog 1 minuut en haal hierna de kruidnagel, kardemom en sinaasappelschil eruit. Gier de melk in een beker en decoreer dit eventueel met witte chocoladekrullen of wat slagroom.