Recept voor groene thee cupcakes
Wil je het bezoek eens een keer wat anders dan een koekje bij de koffie voorzetten? Kies dan voor dit recept voor groene thee cupcakes. Hier lees je hoe je 12 stuks maakt.
Cupcakes duiken de laatste jaren steeds vaker op, als tussendoortje of als gebak bij koffie of thee. De cupcakes uit dit recept zijn anders dan de standaard vanillevariant door de groene thee die er doorheen zit. Daarnaast zijn deze cupcakes in een handomdraai te maken en geschikt voor bijna iedere gelegenheid.
Benodigdheden voor de cupcakes:
- 125 gram boter
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram kristalsuiker
- 2 grote eieren
- 2 eetlepels melk
- 2 eetlepels groene thee poeder
- 1 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze:
Zorg allereerst dat zowel de eieren als boter op kamertemperatuur zijn en verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de boter, het zelfrijzend bakmeel, de kristalsuiker, eieren en vanille-extract in een kom. Mix alles goed door elkaar en voeg daarna de melk en groene thee poeder toe. Zorg dat alles tot een glad beslag gemengd wordt.
Zet vervolgens 12 cupcake vormpjes klaar en vul deze met het beslag. Daarna is het de tijd om de cupcakes in de oven te plaatsen, zet de timer op 20 minuten. Kijk na deze tijd of de cupcakes goed zijn. Dit kun je doen door in het midden van de cupcake te prikken met een satéprikker. Als de prikker droog is zijn de cakejes klaar en zo niet kun je ze nog een paar minuten in de oven laten staan.
Benodigdheden voor de topping:
- 250 gram poedersuiker
- 200 gram monchou
- 100 gram boter
- 1 eetlepel groene thee poeder
- 2 theelepels vanille-extract
- Groene kleurstof
Bereidingswijze:
Leg de boter, wanneer deze op kamertemperatuur is, in een kom. Voeg vervolgens de monchou, vanille extract en groene thee poeder toe. Mix het beslag goed door elkaar en voeg daarna de poedersuiker toe. Wanneer er een stevige romige massa ontstaat, kun je de kleurstof toevoegen voor een leuk kleurtje. Breng de topping door middel van een spuitzak of spatel aan op de cupcakes.