Waarom moeders eten het lekkerst is
Ben jij er heilig van overtuigd dat niemand zo’n lekkere appeltaart maakt als je eigen moeder? Dan heb je waarschijnlijk gelijk. Want we vinden moeders eten namelijk het lekkerst, omdat dit met liefde gemaakt is.
Volgens wetenschappers van de University of Maryland vinden we eten waarvan we weten dat het met liefde gemaakt is beter smaken. Zij concludeerden dat onze zintuiglijke ervaringen, zoals smaak, beïnvloed worden door de persoon die het eten klaar heeft gemaakt. Het is dan ook niet vreemd dat voedingsbedrijven meestal lachende moeders in hun reclames gebruiken.
Volgens professor Kurt Gray kunnen goede bedoelingen niet alleen eten lekkerder doen smaken het kan zelfs pijn verlichten. “De manier waarop we de intenties van anderen bekijken verandert onze kijk op fysieke ervaringen. Uit het onderzoek blijkt dat goede bedoelingen, zelfs misleidende, pijn kunnen verlichten, plezier verhogen en eten lekkerder doen smaken,” vertelt hij aan Daily Mail.
Pijn verlichten
Een ander onderzoek van de universiteit uitgevoerd in een ziekenhuis bevestigt deze uitspraak nogmaals. Tijdens dit experiment werden patiënten behandeld door een norse of vriendelijke zuster. Wanneer de aardige verpleegster bloed prikte, werd er minder geklaagd over pijn, omdat patiënten ervan overtuigd waren dat zij goede bedoelingen had.