Verdachte moord op 4 vrouwen naar Pieter Baan Centrum

Nieuws door vrouw vrouwblog


Faig B., die verdacht wordt van de moord op 4 vrouwen, gaat naar het Pieter Baan Centrum. Dit heeft de rechtbank in Dordrecht vandaag bekend gemaakt.

Tijdens een pro-formazitting bij de rechtbank in Dordrecht is besloten dat Faig B. uit Helmond ter observatie naar het Pieter Baan Centrum in Utrecht moet. De 26-jarige, die niet aanwezig was tijdens de zitting, wordt ervan verdacht afgelopen mei 4 vrouwen te hebben vermoord.

Faig B., die in de Sovjet-Unie is geboren, bekende afgelopen zomer dat hij de vrouwen heeft doodgeschoten. 3 van zijn slachtoffers kwamen uit hetzelfde gezin. Een 57-jarige moeder en haar 2 dochters van 29 en 23 jaar werden op 16 mei doodgeschoten in een woning in Zwijndrecht. De 64-jarige vader van het gezin raakte hierbij ook zwaargewond.

Vierde moord

De verdachte was de ex-vriend van de jongste dochter van het gezin. Na zijn arrestatie vond de politie in de woning van Faig B. het levenloze lichaam van een 20-jarige vrouw. Zij zou ook een ex-vriendin van hem zijn geweest.

Het gaat nog ongeveer een jaar duren voordat Faig B. veroordeeld wordt. Het onderzoek naar de viervoudige moord neemt namelijk nog zo’n 10 maanden in beslag.