Tips om je dag goed te beginnen

Lifestyle door vrouw vrouwblog


Voor sommige mensen is opstaan het vervelendste moment van de dag. Met deze tips om je dag goed te beginnen zorg je ervoor dat je de rest van de dag wel topfit bent.

Met deze tips om je dag goed te beginnen zul je je de hele dag een stuk wakkerder voelen. Een goed begin is immers vaak al het halve werk. Als je je goed voelt, heeft dit ook invloed op je manier van werken. Goed opstaan werkt door in veel dingen, totdat je weer naar bed gaat.

Ontbijt

Neem de tijd om even goed te ontbijten. Ontbijt nemen met vezels is belangrijk om je stofwisseling op te starten. Neem iets met vezels en zorg ook dat je wat fruit eet, zodat je begint met vitaminen. Vermijd koffie, want van cafeïne droogt je lichaam alleen maar uit. Na een nacht slapen heeft je lichaam juist vocht nodig. Je kunt dan ook beter een glas water of wat vruchtensap nemen.

Tandenpoetsen

Tandenpoetsen is in de ochtend minstens zo belangrijk als in de avond. Je hebt de hele nacht met je mond dicht gelegen en je adem ruikt niet voor niets zo vies als je wakker wordt. Tijd om die bacteriën weg te poetsen en de dag fris te beginnen! Vergeet ook je tong niet te poetsen. De meeste bacteriën die een slechte adem veroorzaken bevinden zich namelijk op het achterste punt van je tong.

Beweging

Dit is misschien wel het laatste waar je zin in hebt als je net uit bed komt, maar een beetje beweging maakt je lichaam wakker. Een paar korte oefeningen is al genoeg om je bloed weer goed te laten rondgaan en meer energie te krijgen. Dit kun je gewoon onder de douche doen, waardoor het je geen extra tijd hoeft te kosten.

Muziek

Zet wat muziek aan tijdens je ochtendritueel. Muziek kan helpen tegen stress en het geeft je positieve energie. Natuurlijk hoef je niet meteen keihard de radio aan te zetten. Zachte, rustige muziek die aansluit bij jouw manier van wakker worden zal het beste werken.

Knuffelen

Liefde is altijd een goede emotie om je dag mee te beginnen. Knuffelen met je partner, je kinderen of je huisdier geeft je een gelukkig gevoel. Ook seks is daarom voor veel vrouwen een fijn begin van de dag. Dit blijft tenslotte een boost voor je zelfvertrouwen en dit zal de hele dag doorwerken.