Zo maak je een reusachtige kerstboomkoek
Tijdens de kerstdagen is het gezellig om iets lekkers te bakken. Deze reusachtige kerstboomkoek is leuk om met het hele gezin te maken.
Door het bereiden van deze kerstboom kom je helemaal in de stemming voor de feestdagen. Het leukste is, dat de boom vrij eenvoudig te maken is waardoor je het perfect samen met kinderen kunt doen. Je kunt kiezen voor naturel, maar ook voor chocolade koekjesdeeg.
Benodigdheden:
- Koekjesdeeg
- Frosting
- Groene en bruine kleurstof
- Snoepjes voor decoratie
- Bakplaat 38 x 25 x 2,5 cm
- Bakpapier
- Scherp mes
- Kerstboom sjabloon
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor en bedek de bakplaat met bakpapier. Bereid de koekjesmix zoals staat aangegeven op de verpakking of gebruik kant-en-klare koekjesdeeg. Je kunt natuurlijk ook zelf koekjesdeeg maken.
Druk met vochtige vingers het deeg in de bakplaat. Bak het deeg in zo’n 14 minuten licht goudbruin of zoals staat vermeld op de verpakking. Laat de koek hierna ongeveer 30 minuten afkoelen.
Snijd de boomvorm uit de koek. Hiervoor kun je een kerstboom sjabloon gebruiken. Leg de sjabloon op de gebakken koek en snijd er omheen met een scherp mes.
Maak de frosting en voeg de kleurstof toe. Smeer de bruine frosting op de stam en de groene over de rest van de kerstboom.
Versier de boom met snoepjes. Je kunt ook een koekje in de vorm van een ster maken voor op de top van de kerstboom. Ook kun je vierkante en rechthoekige koekjes bakken en deze als cadeautjes bij de stam leggen.
Foto’s: Betty Crocker