Recept voor witlof gegratineerd met gorgonzola
Witlof wordt vaak samen met ham of geraspte kaas op tafel gezet. Het recept voor witlof gegratineerd met gorgonzola is, dankzij de pittige gorgonzolasmaak, weer eens wat anders.
Dit recept is bedoeld als bijgerecht, maar door er wat vlees en aardappels bij te serveren kun je de witlof gegratineerd met gorgonzola ook als hoofdgerecht op tafel zetten. Het recept hieronder voor witlof gegratineerd met gorgonzola is geschikt voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 6 stronken witlof
- 100 gram gorgonzola
- 2 eetlepels verse bieslook
- 1 eetlepel olie
Bereidingswijze:
Was allereerst de witlof en snijd de stronkjes in dunne plakjes. Verwarm vervolgens de olie in de koekenpan en leg hier de witlof in, naar smaak kun je zout of peper toevoegen. Doe daarna de deksel op de pan en laat de witlof in ongeveer 12 minuten gaar worden. Keer ze halverwege de baktijd wel een keer om.
Verwarm ondertussen de gril van de oven op de hoogste stand voor. Leg de stronken witlof in een ovenschaal. Maak van de gorgonzola kleine stukjes en verdeel deze over de witlof. Zet de schaal daarna in de oven, zodra de kaas gesmolten is kun je de schaal eruit halen. Hak de bieslook fijn en strooi deze als laatst over de witlof met gesmolten gorgonzola.