Recept voor wilde rijst met kabeljauw
Een stuk vlees is bijna onmisbaar bij elke avondmaaltijd, heb je toch een keer zin in wat anders ga dan voor vis. Daarom vind je hier een recept voor wilde rijst met kabeljauw.
Met het recept hieronder maak je in een handomdraai een snelle Oosterse curry. De rode pepers in het gerecht geven een aangename pittige smaak, maar als je dit gerecht aan kinderen serveert kun je ze in dit recept voor wilde rijst met kabeljauw beter vervangen door paprika’s.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram witte & wilde rijst
- 4 stukken kabeljauwfilet van 150 gram
- 250 ml volle yoghurt
- 2 uien
- 2 rode pepers zonder zaadjes
- 1 eetlepel versie koriander
- 1 eetlepel kurkuma
- 3 cm verse gemberwortel
- 1 limoen
Bereidingswijze:
Begin als eerst met het bereiden van de rijst. Doe dit volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi de kabeljauwfilet ondertussen met wat zout en ontpit de 2 rode pepers en snijd deze in reepjes. Rasp als laatste de gemberwortel en versnipper de ui.
Vervolgens verhit je wat olijfolie in een pan en wok je hierin de peper, ui, gemberwortel en kurkuma. Leg na 3 minuten de kabeljauw erbij en schep alles om. Voeg na 2 minuten de yoghurt toe en laat het mengsel ongeveer 8 minuten op een zacht vuur sudderen.
Hierna schep je de rijst en de kabeljauw op een bord. Tot slot strooi je de koriander erover en serveer de limoen in partjes erbij.