Recept voor zalmtimbaaltjes
Wanneer er met kerst familie en vrienden komen eten, wil je als voorgerecht natuurlijk wel iets anders op tafel zetten dan tomatensoep uit blik. Daarom hier een recept voor zalmtimbaaltjes die heel gemakkelijk zelf te maken zijn.
Omdat je tijdens de kerstdagen niet de hele dag in de keuken wilt staan, vertelt dit recept hoe je in minder dan een half uur een origineel voorgerecht bereidt voor 8 à 10 gasten. Gebruik dit recept voor zalmtimbaaltjes en laat iedereen versteld staan van jouw kookkunsten.
Benodigdheden:
- 10 plakken gerookte zalm
- 2 potjes zalmeitjes
- 2 roze grapefruits
- 300 a 400 gram roomkwark of Griekse yoghurt
- 3 theelepels gekneusde roze peperkorrels
- 4 eetlepels fijngesneden bieslook
- 10 lange sprieten bieslook
- Zout en peper
- Zeef
- Kookring
Bereidingswijze:
Als eerste schil je de grapefruit, verwijder ook het witte deel van de schil. Het vruchtvlees snij je tussen de vliesjes uit en de partjes laat je in een zeef uitlekken.
Meng de roze peper, de fijngesneden bieslook, de roomkwark met zout en peper naar eigen smaak. Met behulp van een kookring maak je van dit mengsel een timbaaltje en daar rol je de plakjes zalm omheen. De plakjes zalm kun je met bieslook vastbinden zodat het timbaaltje niet openschiet.
Garneer de zalmtimbaaltjes met zalmeitjes en serveer ze met grapefruit voor een frisse smaak.