Recept voor marmercake
Er zijn verschillende soorten cake, zo heb je bijvoorbeeld een chocoladecake, een fijne cake maar ook een marmercake. Wie deze nog nooit geproefd heeft, kan het met dit recept voor marmercake proberen, want geloof mij het is absoluut het proberen waard!
Persoonlijk vind ik een marmercake niet alleen lekker, de cake ziet er door de combinatie van bruin en wit ook vaak mooi uit. Het maken van een cake kost niet veel tijd en je kunt er heerlijk van smullen. Dit recept vertelt je hoe je zelf een marmercake kunt bereiden.
Benodigdheden:
- 185 gram zachte boter
- 280 gram zelfrijzend bakmeel
- 230 gram fijne kristalsuiker
- 3 eieren
- 1 vanillestokje
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1,5 eetlepel warme melk
- 185 milliliter melk
- Bakblik
Bereidingswijze:
Verwarm als eerst de oven voor op 200 graden C en vet het cakeblik in met boter. Vervolgens splijt je het vanillestokje en schraap je de zaadjes er boven een kom uit. Voeg de suiker en de boter toe bij de zaadjes en klop het een lichtgekleurd, schuimig mengsel is. De eieren voeg je stuk voor stuk toe, ondertussen wel blijven kloppen!
De meel zeef je boven een kom en dit spatel je voorzichtig door het botermengsel heen. Wissel dit af met de melk tot het hele beslag net gemengd en bijna helemaal glad is. Doe dan de ene helft van het beslag over in een andere kom.
De cacaopoeder en de warme melk meng je in een kleinere kom tot een glad papje. Roer dit vervolgens door de ene helft van het cakebeslag. Let erop dat je dit goed mengt.
Met twee grote lepels schep je om en om het beslag in de cakevorm. Door met een metalen vleespen vier keer door het mengsel te ‘snijden’ krijg je een marmereffect.
In ongeveer 50 à 60 minuten bak je de cake gaar. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te prikken, als de satéprikker er droog uit komt is de cake gaar. Haal de cake dan uit de oven en laat deze in het blik een minuut of 5 afkoelen.
Je zelfgemaakte marmercake blijft ongeveer 3 à 4 dagen goed, dus geniet er snel van!