Modetips voor een chique diner

Mode & Beauty door vrouw vrouwblog


Als je een afspraak hebt voor een chique diner, dan is het wel zo gepast als je je hier ook naar kleed. Je kunt bijvoorbeeld niet in een spijkerbroek en T-shirt een sterren restaurant inlopen. De volgende modetips voor een chique diner laten je weten waar je op moet letten bij het samenstellen van je outfit.

Wanneer je je klaar maakt voor een chique diner, komt er meer bij kijken dan alleen de juiste kleding uit te zoeken. Je moet namelijk ook denken aan welke schoenen en accessoires het beste bij je outfit passen. Hopelijk kunnen de onderstaande modetips voor een chique diner je van wat adviezen voorzien.

1. Geen jeans
Wat je ook besluit te dragen naar een chique diner, kies geen jeans. Deze zijn namelijk te casual en meer geschikt als vrijetijdskleding. Het is de bedoeling dat je er stijlvol uitziet en niet alsof het lijkt dat je naar de supermarkt gaat.

2. Een jurk
Als je een chique uitstraling wilt bereiken, dan kun je dit het beste behalen door een jurk te dragen. Zorg ervoor dat deze niet te kort is, tot op de knie of eronder is goed en let ook op dat de jurk niet te bloot is, anders komt het ordinair over.

3. De kleur
Omdat je tijdens een diner aan het eten bent, bestaat de kans dat je kunt knoeien en een vlek in je kleding krijgt. Je kunt natuurlijk zo voorzichtig mogelijk eten, maar om het zekere voor het onzekere te nemen is er nog een andere oplossing. Door donkere kleuren te dragen, als zwart, bruin en marineblauw zal een vlek van iets als tomatensaus in ieder geval niet zo opvallen, als dat je een witte outfit zou dragen.

4. Een jasje
Wil je een jasje over je jurk dragen, kies er dan niet één met een recht model. Deze komt namelijk te mannelijk over en dat wil je niet. Dus zorg dat het jasje smaller is bij de taille, zodat het je een mooi silhouet geeft. Als je geen jasje hebt zou je ook kunnen kiezen voor een vest, zolang de kleur maar combineert met de rest.

5. De schoenen
Naast de kleding zijn de schoenen ook erg belangrijk. In eerste instantie moet de kleur van je schoenen samengaan met je kleding. Draag je een jurk met een print, kies dan effen schoenen. Anders wordt het geheel al snel te druk. Is het andersom en heeft je jurk een egale kleur, dan kun je wel schoenen dragen met een print.

6. Sieraden
Bij een chique diner moet je voorzichtig zijn met het dragen van sieraden, omdat je vrij gauw over de top kunt gaan. Je kunt het beste kiezen voor bescheiden en subtiele sieraden, of één opvallende item.

7. Accessoires

Bij accessoires kun je denken aan een handtas, zoals een mooie clutch in dezelfde kleur als je schoenen. Maar een riem valt hier ook onder, aangezien je deze prima zou kunnen dragen bij een jurk, zodat je je smalle taille kunt benadrukken. Wat je ook zou kunnen doen, is een mooi satijnen sjaaltje rond je hals binden. Blijf wel binnen een bepaalde kleurensamenstelling, om te voorkomen dat je een circus creëert.