Meer trek in suiker door fout in hersenen

Eten & Drinken door vrouw vrouwblog


Roep jij altijd dat je chocolade echt niet kunt weerstaan? Er is nu wetenschappelijk bewezen dat sommige mensen door een fout in de hersenen geen voedsel kunnen negeren en daardoor meer trek in suiker krijgen.

Een taartje, een bonbon, een koekje, het is allemaal zo verleidelijk. Je wilt het niet eten, maar je doet het toch. Omdat het zo lekker is. Lekker eten weerstaan is moeilijk en niet iedereen heeft die wilskracht. Toch blijkt nu uit onderzoek dat het niet alleen aan wilskracht ligt. De hersenen van sommige mensen werken niet goed, waardoor ze bij een te laag glucosegehalte suiker niet kunnen weerstaan en hierdoor gaan snoepen.

Onderzoekers van de universiteit van Yale onderzochten door hersenscans de reacties van mensen op plaatjes van calorierijk voedsel. Voor het onderzoek kreeg de ene groep wel glucose toegediend, de andere groep keek zonder. Al snel bleek dat bij sommige mensen zonder glucose de hersens niet goed werkten. Bij die mensen werkte het deel van de hersenen dat impulsen controleert minder goed. Vooral mensen met overgewicht hebben hier last van. Het laten liggen van die chocolade is soms dus niet alleen een kwestie van willen!