Medicijnen tegen hooikoorts

Lifestyle door vrouw vrouwblog


Een wandelingetje door de natuur is niet aan te raden als je net als vele andere mensen in Nederland last hebt van hooikoorts. Maar natuurlijk is ook aan hooikoorts iets te doen. Er zijn verschillende medicijnen tegen hooikoorts, zodat je toch nog van het mooie weer kunt genieten.

Ook is het verstandig om op dagen waarop je veel last hebt van hooikoorts, naar het strand te gaan. Op het strand heb je namelijk minder last van rondvliegende pollen, die de hooikoorts veroorzaken. Juist als de wind uit zee komt, ben je op het strand aan het juiste adres. Mocht je toch ergens komen waar je veel last hebt van je allergie, zorg dan dat je de juiste medicijnen tegen hooikoorts op zak hebt.

Medicijnen

Om de symptomen van hooikoorts te verminderen, kun je verschillende medicijnen gebruiken. Zo kun je bij de drogist of apotheek terecht voor tabletjes, neusspray en oogdruppels tegen de allergische reactie. Mocht je heel erg last hebben van hooikoorts of zeker willen weten voor welke pollen je nou precies allergisch bent, vraag dan je huisarts om een allergietest.

Bovendien is het handig om in het voorjaar en in de zomer het hooikoortsweer goed in de gaten te houden. Vaak krijgen we tijdens het weerbericht te horen hoe het zit met de pollen in de lucht, dan weet je wanneer je er rekening mee moet houden.

Maatregelen

Pollen zitten tijdens het hooikoortsseizoen overal, het is dus slim om goede maatregelen te nemen. Zo kun je het beste je haar iedere dag goed uitspoelen, want ook daar kan stuifmeel verstopt zitten. Probeer zo veel mogelijk een zonnebril te dragen om te voorkomen dat je ogen geïrriteerd raken en verkies de stad boven een wandeling in de natuur. In de stad zul je namelijk veel minder last hebben van hooikoorts.

Denk je lekker met het raam open in de auto te zitten, vergeet het maar! Je zou haast denken dat je rondom snelwegen minder last hebt van hooikoorts, maar het tegendeel is waar. Hier zweven namelijk veel pollen in de lucht. Al met al, als je goed weet voor welke pollen je allergisch bent, kun je je goed beschermen tegen het stuifmeel. Wees je hooikoorts de baas en geniet van de zon!