Belangrijke dingen om te bewaren uit je kindertijd

Familie door vrouw vrouwblog


Je hebt een zolder vol spullen uit je kindertijd en nu moet je er een heleboel weggooien. De keuze tussen wat wel en niet mag blijven kan erg moeilijk zijn. Om het wat makkelijker te maken zijn hier een aantal dingen uit je kindertijd die je in ieder geval wel moet bewaren.

Wat kan er van al die spullen weg en wat niet, dat is de grote vraag. Je wilt geen dingen weggooien en er vervolgens spijt van krijgen, maar alles bewaren is ook geen optie. Geen paniek, tussen al die dingen uit je kindertijd zit genoeg rotzooi. Het is daarom geen probleem wat weg te gooien, zolang je de volgende belangrijke dingen uit je kindertijd maar bewaart.

Foto’s

Misschien wel het belangrijkste om te bewaren zijn foto’s. Natuurlijk niet de genante partykiekjes uit je studententijd, maar bijvoorbeeld die babyfoto waar je zo schattig op staat. Het kijken naar foto’s uit je kindertijd kan de mooiste herinneringen terugroepen. Tegenwoordig plaatsen we natuurlijk veel foto’s op de computer, maar onthoudt dat het verstandig is om jouw mooiste foto’s in een echt album te bewaren. Mocht er zo iets misgaan met de computer, dan heb je ze altijd nog op papier.

Krantenknipsels

Iets anders dat leuk is om te bewaren uit je kindertijd zijn krantenknipsels. Teksten met foto’s over belangrijke gebeurtenissen of misschien zelfs over jou, zijn zeker het bewaren waard. Je kunt ze in een plakboek plakken of als je echt wilt pronken, kun je ze zelfs inlijsten.

Favoriete pop of knuffel

Iedereen heeft als kind wel een favoriete pop of knuffel. Het is dan ook leuk om die te bewaren, zeker als je hem overal mee naartoe nam. Was jouw favoriete knuffel er bijvoorbeeld bij toen je voor het eerst naar school ging en heeft deze jou toen door die moeilijke dag heen geholpen? Dan moet je wel gek zijn om hem weg te gooien.

Spelletjes

Een van de leukste dingen om te bewaren uit je kindertijd zijn spelletjes. Of het nou een bordspel is of jouw eerste videogame, dat maakt niet uit. Zolang je er maar veel mee gespeeld hebt. Nog een reden om ze te bewaren, is dat veel spellen van vroeger nu moeilijk of niet meer verkrijgbaar zijn. Wie weet blijkt dat favoriete bordspel van jou nog wel meer waard dan je gedacht had.

Boeken

We hebben als kind allemaal wel een favoriet boek. Of dat nou een stripboek of roman is maakt niet uit. Boeken met ezelsoren, die versleten zijn door het vele malen lezen, zijn een must om te bewaren. Zeker, omdat sommige boeken vandaag de dag niet meer te krijgen zijn en wie weet wordt het ook de favoriet van jouw kind.

Waardevolle voorwerpen

Tot slot is het erg belangrijk om waardevolle voorwerpen te bewaren. Hierbij gaat het natuurlijk vooral om voorwerpen met een grote emotionele waarde. Denk bijvoorbeeld aan een armbandje dat je nog van jouw opa hebt gehad voor je 10e verjaardag. Dat het misschien niet meer gebruikt kan worden maakt dan niet uit. Voorwerpen met een grote emotionele waarde gaan vaak samen met mooie herinneringen en daarom moet je ze echt niet weggooien.