Barbecue recept voor Marokkaanse gehaktballetjes
Hamburger, sparerib en saté zijn producten die je op ongeveer iedere barbecue zult vinden. Mocht je de voorkeur geven aan iets nieuws en origineels, dan is dit barbecue recept voor Marokkaanse gehaktballetjes misschien iets.
Als je deze heerlijke gehaktballetjes wilt proberen, dan moet je wel tegen pittig eten kunnen. Want de kans is vrij groot dat je mond tijdens het eten in brand kom te staan. Mocht je hier niet tegen kunnen, dan kun je dit barbecue recept voor Marokkaanse gehaktballetjes beter verwijden.
Benodigdheden:
• Lamsgehakt of rundergehakt
• 2 tenen knoflook
• 1 ui
• 1 ei
• 3 theelepels paprikapoeder
• 1 theelepel kaneelpoeder
• 1 theelepel komijnpoeder
• 1 mespuntje chilipeper
• Verse munt
• Verse koriander
• Zout
Bereidingswijze:
Snijd het ei in plakjes en doe het in een diepe kom. Vervolgens hak je de knoflook en de ui fijn en voeg je dit bij het ei in de kom. Bij het ei, de knoflook en de ui doe je daarna de paprikapoeder, de chilipoeder, de kaneel, de komijnpoeder en een snufje zout. Hak de verse munt en koriander in kleine stukjes en doe dit ook bij het mengsel. Gebruik van de mint ongeveer tien blaadjes.
Uiteindelijk doe je het lamsgehakt bij het mengsel en zorg je dat het goed gemengd wordt. Maak met de hand kleine rolletjes of balletjes van het gehakt. Probeer ervoor te zorgen dat ze allemaal ongeveer even groot worden, zodat ze allemaal tegelijkertijd klaar en gaar zullen zijn. Twee centimeter is perfect.
Hierna kunnen de Marokkaanse gehaktballetjes op de barbecue. Het vlees is ongeveer na 10 minuten gaar.