Barbecue recept voor kabeljauw

Eten & Drinken door vrouw vrouwblog


Er gaat niets boven een heerlijk stuk vlees van de barbecue, maar een goed stukje vis kan ook heel lekker zijn. Daarom vind je hier een barbecue recept voor kabeljauw.

Bij de zomer horen barbecues en daarbij horen nieuwe recepten. Wil je eens wat anders proberen dan vlees, dan is vis natuurlijk een perfect alternatief. Het onderstaande barbecue recept voor kabeljauw is dan ook absoluut een aanrader voor visliefhebbers.

Benodigdheden:
• 4 kabeljauwfilets
• 1 teen knoflook
• 1 ui
• 1 eetlepel laos
• 2 eetlepels zonnebloemolie
• 1 eetlepel ketjap
• Sambal
• Azijn

Bereidingswijze:
Begin met het snipperen van de ui en de knoflook, eventueel kun je het laatste ook persen. In een koekenpan fruit je de ui en de knoflook en voeg je achtereenvolgens een eetlepel ketjap, een halve theelepel sambal en een theelepel laos toe.

Neem de vier kabeljauwfilets en smeer ze goed in met het kruidenmengsel met ui. Wikkel de kabeljauwfilets vervolgens in aluminiumfolie en laat ze even in de koelkast liggen zodat de kruiden er goed in kunnen trekken.

Nadat de kruiden er goed in getrokken zijn, kun je de ingepakte kabeljauw uit de koelkast halen. Vervolgens leg je het pakketje op de barbecue en laat je het in ongeveer twintig minuten gaar roosteren.