70 tumoren verwijderd uit gezicht van Chinese vrouw

Mode & Beauty door vrouw vrouwblog


Een Chinese vrouw die 70 tumoren in haar gezicht had, kan sinds kort weer lachen. Een ziekenhuis heeft de tumoren namelijk geheel gratis verwijderd.

De 40-jarige Li Hongfang, uit Shaanxi in China, leidt al een decennium aan een zeldzame vorm van botkanker waardoor er tumoren in haar gezicht ontstaan. In 2001 werd ze door een incest gebeten waarna er een zwelling op haar voorhoofd ontstond. Omdat de bult alsmaar groter werd, werd deze in 2005 weggehaald. Maar niet veel later kreeg Li meer bulten in haar gezicht en stelde een arts de diagnose chordoma.

Ondanks dat de tumoren niet levensbedreigend waren, durfde de vrouw met haar misvormde gezicht niet goed in het openbaar te verschijnen. Geld om de tumoren te laten verwijderen had Li Hongfang niet. Maar nadat ze media-aandacht kreeg, besloot een ziekenhuis in Xi'an de 60.000 pond, zo'n 77.000 euro, kostende operatie gratis uit te voeren.

Geen monster

Voordat Li Hongfang haar operatie onderging vertelde ze dat ze enorm dankbaar was dat mensen dit voor haar mogelijk hadden gemaakt. "Ik wil er graag weer normaal uitzien, net zoals ik me van binnen voel. Ik ben geen monster en ik wil er ook niet uitzien als een monster,”aldus Li.

Na haar operatie voelde de vrouw direct dat haar hoofd niet meer zo zwaar was. Verder liet haar arts weten dat de operatie geslaagd is, maar dat Li aan het einde van dit jaar weer onder het mes moet om zo nog een aantal tumoren te kunnen verwijderen.

Op de website van Daily Mail vind je meer foto’s van de transformatie die Li Hongfang onderging.