5 nadelen van thuiswerken

Lifestyle door vrouw vrouwblog


Vanuit huis werken klinkt heel leuk. Dit is de manier om het ouderschap met werken te combineren. Toch zijn er ook nadelen aan thuiswerken verbonden.

Omdat veel vrouwen wel eens denken om vanuit huis te werken heeft Vrouwblog een tijd geleden de voordelen op een rijtje gezet. Je hebt minder reistijd, flexibelere uren en het is makkelijk om privé en werk te combineren. Het klinkt allemaal heel idealistisch, maar er zijn ook nadelen. Hier vind je vijf nadelen van thuiswerken.

Werkplek

Een net zo gestructureerde werkplek als op kantoor is erg moeilijk na te bootsen. Is daar wel genoeg ruimte voor? Die flesjes nagellak komen snel op je bureau, net zoals je haarborstel. Dit leidt af tijdens het werken.

Je bent nooit klaar

Even tijdens de reclame je mail beantwoorden. Het klinkt erg verleidelijk. Toch is het handig om voor je zelf echt duidelijk te hebben wat je werktijd is en wanneer je vrije tijd hebt. Anders zal je leven een stuk chaotischer zijn.

Weinig aanspraak

Tijdens de pauze even gezellig een babbeltje maken met die leuke collega, dat is niet meer mogelijk. Terwijl zulke dingen wel het werk een stuk leuker maken. Als je vanuit huis werkt doe je veel alleen, dat geeft soms een eenzaam gevoel.

Zelden rust

Je staat aardig voor gek als jij aan het telefoneren bent met die nieuwe klant en jouw kinderen komen schreeuwend de werkkamer binnen omdat ze ruzie hebben. Toch kan het voorkomen. Het is ook vrij irritant als je in volle concentratie bezig bent en je eenzame schoonmoeder komt even binnenwippen voor een kletspraatje. Toch zou ze dit minder snel doen als je op een kantoor werkt.

Veel zelfdiscipline nodig

Voor thuiswerken is veel zelfdiscipline nodig. Het is erg moeilijk om toch niet even snel een wasje te draaien of wat boodschappen te doen. Je hebt geen vaste werktijden of een baas die op je let, maar dat betekent niet dat het verstandig is om je om 11 uur ’s morgens in bed nog een keer om te draaien.