101-jarige oudste vrouwelijke paraglider ter wereld

Lifestyle door vrouw vrouwblog


Een 101-jarige vrouw is de oudste vrouwelijke paraglider ter wereld. De sprong die Mary Hardison maakte op haar verjaardag gaat dan ook de recordboeken in.

De 101-jarige Mary Hardison, uit de Amerikaanse staat Utah, is door Guinness World Records erkend als de oudste vrouw die in tandem is gaan paragliden. De vrouw maakte op haar verjaardag, 1 september 2011 de sprong, terwijl 4 generaties Hardisons toekeken. De sprong verliep goed en omdat Mary zo enthousiast was maakte de instructeur zelfs een paar speciale manoeuvres.

Niet bang

De vrouw wilde graag paragliden omdat dit de hobby is van haar 75-jarige zoon. “Ik wilde niet dat hij iets zou gaan doen, wat ik niet zou kunnen,” vertelt ze aan Guinness. Daarnaast zei ze ook dat ze absoluut niet bang was tijdens het paragliden, omdat al zoveel mensen zonder problemen een sprong hebben gemaakt.

Overigens hoopt Mary Hardison dat haar record niet lang blijft staan. “Mijn wens is dat bejaarden doorgaan. Doe dingen zo lang je er fysiek toe in staat bent. Wees positief, vrienden houden niet van een chagrijnig mens,” laat de 101-jarige vrouw weten.