Zwemleraar vrijgesproken van seksueel misbruik

Nieuws door vrouw vrouwblog


Zwemleraar André V. uit Uithoorn is vandaag vrijgesproken van seksueel misbruik. De rechtbank in Amsterdam achtte niet bewezen dat hij zich heeft vergrepen aan 3 jonge meisjes tijdens zijn werk als zwemleraar.

Begin dit jaar eiste het Openbaar Ministerie 3 jaar cel tegen André V. vanwege het misbruiken van 3 jonge meisjes, het misbruiken van 1 meisje in de jaren ’90 en wapenbezit. André V. is door de rechtbank vrijgesproken omdat de verklaringen van de meisjes niet overtuigender waren dan zijn verhaal.

Ongepast

De zwemleraar, die les gaf in zwembad De Waterlelie in Aalsmeer, gaf toe dat hij 1 keer tijdens een stoeipartij aan de billen van een van de meisjes heeft gezeten. De rechtbank noemde deze handeling ongepast, maar heeft niet kunnen vast stellen dat deze van seksuele aard was. Het misbruik van het meisje in de jaren ’90 is deels verjaard en leidde niet tot een veroordeling.

André V. mag dan vrijgesproken zijn van de seksuele aanklachten, hij is wel veroordeeld voor wapenbezit. Hiervoor heeft hij 1 maand gevangenisstraf met een proeftijd van 2 jaar gehad.