Zwangere vrouw eet zand en sponsjes

Familie door vrouw vrouwblog

Zwangere vrouw eet zand en sponsjes
Veel zwangere vrouwen hebben last van vreemde eetgewoontes. Toch spant Kelly-Marie Pearce de kroon. Deze vrouw at tijdens haar zwangerschap zand en sponsjes.

Toen de 28-jarige Kelly-Marie Pearce, uit Wolverhampton in Engeland, voor het eerst zwanger was ontwikkelde zij een merkwaardige eetgewoonte. In plaats van augurken of chocolade at de zwangere vrouw sandwiches gemaakt van schoonmaaksponsjes en zand. Haar ongewone verlangen begon toen ze 5 maanden zwanger was en werd aangewakkerd toen haar schoonmoeder het zand in de kooi van de papegaai verving.

Zowel bij de zwangerschap van haar 4 jaar oude zoon Lucian als bij de zwangerschap van haar nu 8 maanden oude dochter Lola had Kelly-Marie Pearce last van pica, een stoornis waarbij mensen niet-eetbare dingen consumeren. “Het smaakte erg goed op dat moment. Het is echt bevredigend. Het was precies wat ik nodig had. Ik at meerdere kommen zand per dag. Ik at eigenlijk niets anders dan zand en sponsjes,” vertelt de moeder aan de Daily Mail.

Gezondheid baby’s

Damian, de 31-jarige man van Kelly-Marie Pearce, maakte zich tijdens de zwangerschap ernstige zorgen om de gezondheid van zijn kinderen. Toen de vroedvrouw duidelijk maakte dat het geen kwaad kon voor de baby’s, had hij er geen problemen mee.