Zo houd je kinderen actief

Familie door vrouw vrouwblog


Kinderen brengen veel tijd door achter de computer of voor de televisie. Af en toe is dit natuurlijk niet erg, maar het is beter voor jou en je kinderen om lekker actief bezig te zijn. Daarom vind je hier een overzicht met activiteiten om je kinderen actief te houden.

Kinderen zitten steeds vaker en langer binnen. Natuurlijk is computeren en televisie kijken leerzaam, maar het kan ook te veel zijn. Afwisseling is belangrijk en met deze handige tips heb je het helemaal zelf in de hand. Want met de onderstaande leuke activiteiten kun je de kinderen lekker actief bezig houden.

Ga voetballen

Pak een bal, zoek een leeg veldje en laat je kinderen vriendjes verzamelen. Maak vervolgens kleine teams en organiseer een mini voetbaltoernooi. Eventueel kun je voor kleine prijzen zorgen om het nog leuker te maken voor de kinderen.

Naar het zwembad

Neem je kinderen een dagje of eventueel een paar uur mee naar het zwembad. Kinderen vermaken zich vaak goed in het zwembad en zijn ondertussen erg lekker bezig. Kijk eens op de website van het zwembad bij jou in de buurt, sommige zwembaden hebben namelijk speciale kindermiddagen waarbij er spelletjes worden georganiseerd in het water.

Hond uitlaten

Laat je kinderen de hond uitlaten, zo ben jij ook meteen van dat klusje af, of ga samen met met hun de hond uitlaten. Geef je kinderen een bal die ze moeten gooien en die de hond terug moet brengen. Je merkt vanzelf dat iedereen het nog  leuk gaat vinden ook.

Naar het park

Wandel of fiets naar het park, maak een rondje door het park en laat de kinderen spelen op een grasveldje of in het speeltuintje. Neem een zak oud brood mee en ga de eendjes eten geven. Zo krijgen die arme beestjes ook eens iets en hebben je kinderen een doel om mee te gaan naar het park.

Dans

Dans de kamer rond met je kinderen of stuur ze op dansles. Natuurlijk gaat het om de lol en is het helemaal niet nodig dat je kind er talent voor heeft. Oefen thuis samen de pasjes en ga gezellig kijken bij de uitvoeringen.

Lopend naar school

Breng je kinderen lopend naar school in plaats van met de auto. Als je echt heel ver van school vandaan woont, zet dan de auto gewoon iets verder van school af en loop het laatste stuk. Zo ben je actief bezig, zonder dat je het eigenlijk door hebt.

Fietstocht

Organiseer zelf een fietstocht voor je kinderen, hun vrienden, familie of de buurt. Maak bijvoorbeeld foto’s van allerlei plekken en laat iedereen vervolgens in groepjes een bepaalde route fietsen langs deze plekken. Kijken of ze de plekken zullen herkennen!

Dagje uit

Ga een dagje uit met de kinderen, dit kan natuurlijk naar een pretpark zijn maar dat hoeft helemaal niet. Een dagje naar het strand is ook prima, lekker bruin worden, in de zee spelen of zandkastelen bouwen. Met minder goed weer kun je ook heel gemakkelijk een strandwandeling maken.

Overigens is het niet alleen gezond voor een kind om actief bezig te zijn, de buitenlucht doet ook al wonderen!