Vrouwen vinden schulden erger dan mannen

Relatie door vrouw vrouwblog


Vrouwen vinden het erger om een schuld te hebben dan mannen. Vooral wanneer het gaat om kleine bedragen in de min maken vrouwen zich drukker dan mannen.

Mannen vinden rood staan pas vervelend wanneer het gaat om een bedrag van meer dan 500 euro. Vrouwen gaan zich gemiddeld al zorgen maken om rode bankcijfers bij een minbedrag van 50 euro. Uit een onderzoek onder 2000 mensen in opdracht van de SNS Bank blijkt dat de helft van de Nederlanders weleens in het rood staat. Mensen staan voornamelijk rood vanwege grote uitgaven, maar de schulden ontstaan ook doordat het leven duurder is geworden.

Uitgaven voor boodschappen en kosten voor kinderen vinden Nederlanders een goede reden om in de rode cijfers te komen. Volgens het CBS staan we in ons landje jaarlijks voor ongeveer 10 miljard euro in de min.Opvallend is dat mannen het ook prima vinden om een tijdje in het rood te staan wanneer ze een nieuwe auto hebben gekocht. Ondertussen denken de meeste mannen wel dat het door hun partner komt dat ze in het rood staan.