Vrouwen hebben vaker gebroken hart

Relatie door vrouw vrouwblog


Vrouwen hebben veel vaker een gebroken hart dan mannen. Niet alleen door een teleurstelling in de liefde, maar ook na de dood van een geliefde komen vrouwen in het ziekenhuis met een gebroken hart.

Mensen met een gebroken hart kunnen echt hartklachten krijgen. Adrenaline en stress veroorzaken na een relatiebreuk of een verlies de symptomen van een hartaanval. Vrouwen hebben hier 9 keer zo vaak last van als mannen. Volgens onderzoekers van de Universiteit van Arkansas komt dit waarschijnlijk doordat mannen beter bestand zijn tegen stress. De meeste mensen herstellen binnen een jaar van het zogenaamde gebroken hart syndroom, maar in een enkel geval overlijd de patient. Zo kan een gebroken hart echt iemands dood worden.

Het gebroken hart syndroom werd onderzocht bij 6.229 mensen. In 90 procent van de gevallen ging het om een vrouwelijke patiënt. Onder de vrouwen met een gebroken hart waren bovendien veel oudere vrouwen. Vrouwen boven de 55 blijken 3 keer zo vaak last te krijgen van het gebroken hart syndroom dan jongere vrouwen.