Tips voor romance op kantoor

Relatie door vrouw vrouwblog


Omdat je bijna tweederde van de dag met je collega’s op kantoor doorbrengt, is de kans groot dat je hecht wordt met je collega’s en dat er misschien zelfs een romance ontstaat. Vandaar deze tips voor een romance op kantoor.

Een romance op kantoor klinkt misschien verleidelijk, maar je moet wel beseffen dat het enorme gevolgen aan kunnen zitten. Wanneer het uitgaat, is de kans groot dat één van jullie zich niet meer zo op zijn gemak voelt op de werkvloer. Met de onderstaande tips voor een romance op kantoor kun je ervoor zorgen dat dit jullie niet overkomt.

Consequenties

Denk na over de consequenties voordat je je met heel je hart in een kantoorromance stort. Niet alleen wanneer jullie nog samen zijn, zijn er consequenties, maar ook  wanneer jullie niet meer samen zijn. Vaak vertrekt er één omdat diegene het niet meer leuk vindt om samen met de ander te moeten werken. Vraag jezelf daarom af hoe belangrijk je baan voor je is en of hij  het waard is om dit op het spel te zetten.

Privé en zaken

Jullie relatie mag dan misschien op de werkvloer opgebloeid zijn, dat hoeft niet te betekenen dat het zich daar verder ook af moet spelen. Liever niet zelfs, het is beter om vanaf nu privé en zaken gescheiden te houden. Zo voorkom je dat al jullie collega’s het meteen weten en dat er roddels komen, want dit is hoogstwaarschijnlijk niet de bedoeling. Daarnaast is de kans dan ook minder groot dat het thuis alleen maar over het werk gaat.

Romantische mail

Stuur elkaar geen romantische of sexy e-mails tijdens het werken, hoe verleidelijk het ook is. Dit is helemaal geen goed idee als jullie de relatie nog geheim willen houden. Werk mail is namelijk vaak niet geheel veilig, waardoor er soms collega’s in jullie e-mail kunnen kijken.

Relatie met de baas

Een relatie met de baas is geen slim plan. Je collega’s kunnen denken dat je het alleen maar met hem doet om hogerop te komen en wanneer de relatie niet goed gaat kan er natuurlijk ontslag in de lucht hangen. Wanneer je toch op je baas valt, en hij op jou, kun je overplaatsing overwegen.

Vergeet niet te werken

Je bent zo druk aan het flirten met je nieuwe verovering dat je helemaal vergeet te werken. Niet slim natuurlijk, want ooit zal het werk toch gedaan moeten worden en het valt heel erg op. Vergeet daarom niet dat er ook nog gewerkt moet worden!

Regels

Erg romantisch is het niet, maar maak toch een aantal regeltjes. Spreek met elkaar af of jullie het vertellen, aan wie jullie het wel of niet vertellen en wat er gebeurd als jullie ooit uit elkaar gaan.

Roddels

Als je merkt dat er roddels over jullie rond gaan, ga dan zelf naar je baas om uit te leggen hoe het zit. In principe gaat het niemand aan of er iets tussen jou en je collega is, maar het is wel een stuk duidelijker om dan gewoon eerlijk te zijn.