Recept voor tomatentaart

Eten & Drinken door vrouw vrouwblog


Wie bij het woord taart gelijk moet denken aan zoetigheid, heeft het goed mis. Er zijn ook een heleboel heerlijke hartige taarten. Daarom vind je hieronder een recept voor tomatentaart.

Een tomatentaart kun je zowel als lunchgerecht of als bijgerecht serveren. Als je de taart tijdens de lunch serveert kun je er bijvoorbeeld ook een salade naast zetten. Dien de tomatentaart op, op een groot plat boord en snijd deze aan tafel aan.

Het onderstaande recept voor tomatentaart is eenvoudig uit te voeren. De bereidingstijd voor deze taart voor 6 of 8 personen is 25 minuten en vervolgens moet de taart nog zo’n 60 minuten in de oven.

Benodigdheden:

  • 700 gram tomaten
  • 300 milliliter melk
  • 50 gram boter
  • 4 eieren
  • 200 gram geraspte cheddar of belegen kaas
  • 200 gram filo bladerdeeg (diepvries)
  • Oliefolie
  • Oregano
  • Zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Quichevorm met een doorsnede van 25 cm

Bereidingswijze:
Verwarm al eerste de oven voor op 180 °C. Snijd de tomaten in dunne klapjes en bestrooi deze met versgemalen zwarte peper en zeezout.

Begin vervolgens aan de vulling van de taart. Klop de eieren in een kom en voeg de geraspte kaas en melk toe. Voeg ook flink wat peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.

Vet hierna de quichevorm met een beetje gesmolten boter in. Bedek dan de bodem van de vorm met een laagje filo bladerdeeg. Zorg dat je de vellen goed over elkaar heen legt, zodat er geen gaten ontstaan. Vervolgens smeer je het deeg met een beetje boter in. Hierna herhaal je dit zo’n 4 à 5 maal, totdat de bodem stevig genoeg is voor de vulling.

Nu kun je het mengsel in de vorm scheppen. Zorg dat je de vulling gelijkmatig verdeelt en leg de plakjes tomaten er vervolgens op. Strooi ook nog wat peper en zout over de taart.

Neem vervolgens een beetje olijfolie en doe er een paar blaadjes oregano doorheen. Strooi dit over de taart. Zet nu de taart in de voorverwarmde oven en bak deze gedurende 55 tot 60 minuten goudbruin. Laat de tomatentaart na het bakken ongeveer 3 minuten afkoelen.