Recept voor snelle curry
Als je ‘s avonds thuis komt van je werk, heb je waarschijnlijk geen zin om te moeten zwoegen in de keuken. Maar als je wel een gezonde maaltijd wilt serveren aan je gezin, dan is het volgende recept voor een snelle curry een aanrader.
Dit recept voor een snelle curry heb je binnen een halfuurtje op tafel staan en is voldoende om zes monden te voeden, dus met een stel hongerige tieners kom je hiermee wel uit de voeten. Alle ingrediënten worden in één pan bereid, dus hoef je ook niet met allerlei potten op het fornuis te staan goochelen.
Benodigdheden:
• 1 kilo kipfilet, in blokjes
• 150 gram sperziebonen
• 200 gram doperwtjes, diepvries
• 200 gram kikkererwten, uit blik
• 400 milliliter kokosmelk
• 3 lente-uitjes
• 4 eetlepels groene Thaise currypasta
• 1 eetlepel vissaus
• 3 eetlepels koriander
• 1 bouillonblokje
• 2 eetlepels wokolie
• 250 milliliter water
Bereidingswijze:
Pak een grote pan en verhit hier de wokolie in. Snij de lente-uitjes in ringen en bak deze circa twee minuten. Voeg hier dan de currypasta aan toe en roer het door elkaar. Doe hier de blokjes kipfilet bij en bak ze voor twee minuten. Vervolgens doe je hier de kokosmelk, het water, de vissaus en het bouillonblokje bij in. Doe dan een deksel op de pan en laat het geheel aan de kook komen.
Als het dan zover is, zet je het vuur op een laag pitje en voeg je de sperziebonen, de doperwtjes en de kikkererwten ook in de pan. Laat dit dan ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen, zodat de boontjes in ieder geval gaar zijn.
Als de curry klaar is strooi je er de koriander overheen en kun je er voor kiezen om er rijst of noedels bij te serveren. Een schaaltje kroepoek zou ook een prima toevoeging kunnen zijn aan het gerecht, zolang je er maar van geniet.