Recept voor Sinterklaasshake
Als je graag een milkshake drinkt en ook nog eens van kaneel en speculaas houdt, dan is de Sinterklaasshake iets voor jou! Met dit recept maak je in een handomdraai 4 volle glazen Sinterklaasshake.
Deze Sinterklaasshake kun je gewoon overdag drinken maar natuurlijk ook als toetje serveren bij het Sinterklaasdiner. Met het onderstaande recept kost het je niet veel tijd om deze shake te maken en het is weer eens iets anders dan een aardbeien milkshake of chocolademelk.
Benodigdheden:
- 4 bollen roomijs kaneel (bak a 1 l)
- 750 milliliter halfvolle melk
- Kruidnoten (zak a 200 gram)
- Halve theelepel koek- of speculaaskruiden
- Staafmixer
Bereidingswijze:
Mix de melk, het kaneelijs en de koekkruiden met een staafmixer tot het een schuimige shake. De kruidnoten leg je op een theedoek en daarbovenop leg je weer een theedoek. Tussen de twee doeken in sla je de kruidnoten kapot.
Verdeel de schuimige Sinterklaasshake over de glazen en bestrooi ze vervolgens met de kruidnootkruimels. Je zou de shake eventueel ook in een ijscoupe kunnen doen en die op een met kruidnoten versierd bordje kunnen zetten. Dat maakt het nog iets specialer voor de gasten.