Recept voor preihutspot met geitenkaas
Ben je op zoek naar een gerecht dat past bij deze donkere en koude dagen? Ga dan voor hutspot. Hier vind je een recept voor preihutspot met geitenkaas.
Hutspot wordt door veel mensen gezien als een ouderwets en saai gerecht, toch klopt dit niet. Met hutspot kun je namelijk eindeloos variëren door er een aantal originele ingrediënten aan toe te voegen. Bij dit recept krijgt de hutspot dankzij de prei en geitenkaas een zachte en romige smaak.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kilo kruimige aardappels
- 500 gram winterpeen
- 400 gram zachte geitenkaas
- 300 gram prei
- 4 plakken Coburger rauwe ham
- 2 eetlepels grove mosterd
- 1 bouillontablet
Bereidingswijze:
Schil als eerst de aardappels en snijd deze in stukken. Was de stukken aardappels en breng in een pan een laag water aan de kook, verkruimel daarna het bouillonblok erboven. Snijd de winterpeen in en stukken en de prei in ringen.
Stop vervolgens de aardappels in de pan en leg de wortel en prei erboven op. Kook de groenten en aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Wikkel intussen de geitenkaas in rolletjes ham. Bak hierna de rolletjes in een droge koekenpak aan beide kanten bruin.
Wanneer de groenten en aardappels gaar gekookt zijn kun je deze afgieten, bewaar dan wel het kookvocht. Stamp de aardappels met een stamper fijn, maar probeer de groenten zo heel mogelijk te laten. Indien je de stamppot te droog vind kun je het kookvocht toevoegen. Breng de stamppot als laatst op smaak met de 2 eetlepels mosterd en eventueel wat zout en peper. Vervolgens kun je de stamppot serveren met daarboven op de geitenkaasrolletjes.