Recept voor pepernoten
Natuurlijk kun je ze in de winkel kopen, maar er gaat niets boven verse, zelfgebakken pepernoten. Daarom vind je hieronder het recept voor overheerlijke pepernoten.
Pepernoten zijn gemakkelijk zelf te maken en het kost je slechts 30 minuten. Daarom hierbij het recept voor de lekkerste zelfgebakken pepernoten.
Ingrediënten en materialen:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram boter
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 10 gram speculaaskruiden
- 4 eetlepels melk
- 1 mespuntje zout
- Bakpapier
- Bakplaat
De bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 160 °C. Doe het zelfrijzend bakmeel, de bruine suiker, de speculaaskruiden en het zout in en kom. Daarna voeg je de boter toe en roer je het beslag door elkaar. Voeg vervolgens lepel voor lepel de melk toe en kneedt het beslag tot een spoel deeg.
Als je het deeg klaar hebt, bekleed je de bakplaat met bakpapier. Daarna maak je van het deeg kleine balletjes, ongeveer zo groot als een kers. Leg de deegballetjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de pepernoten tussen de 15 en 20 minuten lichtbruin en gaar. Laat na het bakken de pepernoten op de bakplaat afkoelen.