Recept voor ouderwetse groentesoep

Eten & Drinken door vrouw vrouwblog

Recept voor ouderwetse groentesoep
Tegenwoordig kan het avondeten niet modern genoeg zijn, maar toch is het soms lekker om iets te serveren dat oud en vertrouwd is. Daarom vind je hier het recept voor ouderwetse groentesoep, zoals oma het vroeger maakte.

Met dit ouderwetse groentesoepje zet je niet alleen iets lekkers, maar ook iets gezonds op tafel. Het onderstaande recept biedt genoeg voor ongeveer 5 personen. Omdat deze soep erg gevuld is, zou je het gemakkelijk als avondmaaltijd kunnen serveren. Let er alleen wel op dat je op tijd begint, het heeft namelijk een paar uur nodig om te trekken.

Benodigdheden:

  • 500 gram runderpoulet
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 1 bos peterselie
  • 1 liter water
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje fijne soepgroenten
  • 1 pakje soepballetjes
  • 1 kopje vermicelli
  • 1 bouillonblokje
  • 1 vleugje peper

Bereidingswijze:
Begin als eerste met het raspen van de wortel en het afpellen van de ui. Spoel hierna de peterselie schoon onder de koude kraan en verwijder de steeltjes. Vervolgens doe je de runderpoulet, wortel, ui, peterselie en de theelepel zout in een pan met 1 liter koud water en zet je deze op het fornuis. Wanneer het geheel aan de kook is gebracht, dient de pan tenminste 5 uur op een laag pitje te staan om de bouillon te laten trekken.

Nadat 5 uren zijn verstreken, pak je een andere pan en zet je hier een zeef op. Giet de bouillon over in deze pan en voeg de soepgroenten, vermicelli en soepballetjes eraan toe. Voeg naar smaak de peper en een deel van het bouillonblokje toe. Ten slotte laat je de soep nog 10 minuten zachtjes koken en dan kun je met het gezin gaan genieten van deze heerlijk ouderwetse groentesoep.