Recept voor muffins
Niets gaat boven heerlijke, zelfgebakken, verse muffins. Deze kleine cakejes zijn perfect als zoet tussendoortje. Daarom vind je hieronder een recept voor muffins.
Muffins zijn er in heel veel verschillende soorten. Mijn favoriet is gewoon de normale ouderwetse muffin. Maar je kunt muffins ook versieren met glazuur of ze bijvoorbeeld vullen met chocola of jam.
Hieronder staat een basisrecept voor 12 heerlijke muffins. Het recept is vrij simpel en je hoeft absoluut geen wereldkok te zijn om ze te kunnen maken. Het enige wat je nodig hebt zijn een aantal ingrediënten en ongeveer 40 minuten.
Benodigdheden:
- 250 gram bloem
- 50 gram zachte boter
- 60 gram suiker
- 1,5 deciliter melk
- 2 eieren
- 2,5 theelepel bakpoeder
- Zout
- 12 papieren cakevormpjes of muffinbakplaat
Bereidingswijze:
Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden C. Zet hierna de muffinbakplaat klaar en vet deze in met boter. Als je papieren cakevormpjes gebruikt hoef je deze niet in te vetten.
Zeef vervolgens de bloem boven een middelgrote kom en voeg het bakpoeder, de suiker en een beetje zout toe. Maak in het midden van de kom een holletje. Pak hierna een andere kom en doe daar de eieren, boter en melk in en roer dit door elkaar. Giet dit mengsel vervolgens in het holletje en roer alles door elkaar, totdat er een bleke, luchtige massa ontstaat.
Vul de muffinvormpjes vervolgens voor driekwart met het beslag. Plaats de muffins in het midden van de oven en bak ze gedurende 20 tot 25 minuten op 200 graden C goudbruin. Laat ze na het bakken ongeveer 5 minuten afkoelen.