Recept voor een cake
Bij de bakker en in de supermarkt kun je altijd wel een cake kopen. Maar er gaat natuurlijk niets boven een zelfgebakken cake. Met dit recept is het vrij gemakkelijk zelf een cake te bakken!
Je kunt een cake bakken als je bezoek krijgt, een verjaardag hebt of wanneer je gewoon zelf zin in cake hebt. Het is heel gemakkelijk te doen en het kost je niet langer dan anderhalf uur. Want zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan een cake die nog een beetje warm is wanneer je de eerste hap neemt? Hieronder lees je het recept voor het bakken van een cake.
Benodigdheden:
- 200 gram witte basterdsuiker
- 200 gram bloem
- 4 eieren
- Olie
- 200 gram zachte boter
- 1 zakje vanillesuiker
- Snufje zout
- Cakevorm
- Mixer
Bereidingswijze:
Verwarm als eerste de oven voor op 160 graden C en vet vervolgens de cakevorm in met olie en bestuif de zijkanten met een beetje bloem. Doe de suiker, de boter, de vanillesuiker en een snufje zout bij elkaar in een grote kom en klop dit met een handmixer in ongeveer 10 minuten tot een romige massa.
De eieren voeg je stuk voor stuk toe, maar wacht met het volgende ei tot het vorige ei helemaal opgenomen is. Vervolgens schep je de bloem in gedeeltes door de romige massa heen.
Het cakebeslag schenk je in de cakevorm en bak je in de oven in ongeveer 5 kwartier gaar. Je kunt controleren of de cake gaar is door een satéstokje in het midden van de cake te prikken. Wanneer het satéstokje weer droog uit de cake komt, weet je zeker dat de cake gaar is.
Haal de cake niet meteen uit de vorm nadat je deze uit de oven hebt gehaald, maar laat hem eerst een paar minuten in de vorm afkoelen. De kans is dan namelijk kleiner dat hij meteen instort. Snijd dan de zijkanten los en verwijder de vorm voorzichtig.
Je kunt de cake eventueel serveren met slagroom, maar dat hoeft natuurlijk niet. Geniet ervan!