Recept voor ceviche

Eten & Drinken door vrouw vrouwblog


Als je aan Mexico denkt, dan denk je waarschijnlijk in eerste instantie aan bruine bonen en taco’s. Maar het zonnige land heeft meer culinaire specialiteiten, zoals het volgende recept voor ceviche.

De Mexicaanse ceviche is een gerecht gemaakt van vis, dat gegaard wordt in een bepaalde marinade. Het gerecht is niet moeilijk te maken, want de vis hoef je niet te bakken. Deze wordt namelijk door de marinade gegaard en dat duurt maar een half uur. Met het volgende recept kun je de ceviche opdienen als voorgerecht, voor vier personen.

Benodigdheden:

• 250 gram heilbotfilet
• 1 avocado
• 1 bakje cherrytomaatjes
• 1 bakje tuinkers
• 2 eetlepels mayonaise
• 2 eetlepels zonnebloemolie
• 1 limoen
• Een halve groene peper
• Zout

Bereidingswijze:

Je begint met de marinade voor de vis, door een steelpannetje met ongeveer 250 milliliter op het vuur te zetten. Intussen snijd je de halve groene peper in dunne reepjes. Als het water kookt, voeg je deze hierbij en laat je het 5 minuten koken en een laag pitje. Daarna laat je het water met de peper afkoelen.

De heilbotfilet snijd je in stukjes en doe je in een kom, waarna je het peperwater er overheen giet. Pers dan het sap uit de limoen, doe dit bij de vis en doe er als laatste nog de zonnebloemolie en een snufje zout bij. Zet het geheel dan een half uur in de koelkast om het te laten marineren.

Snijd dan de avocado doormidden, haal de pit eruit en schraap het vruchtvlees eruit met een lepel. Druk dit door een zeef, zodat je een mooie gladde puree overhoudt. Doe dit in een kom en voeg hier de mayonaise bij en een beetje zout, mocht het iets te dik zijn dan kun je er een beetje water bijdoen.

Haal de heilbotfilet uit de koelkast en laat deze uitlekken. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in stukjes en voeg deze bij de vis. Doe dit bijvoorbeeld in een mooi cocktailglas en schep er een lepel van de avocadopuree bovenop. Strooi er als laatste nog wat van de tuinkers over.