Recept voor aardbeientaartjes
Aardbeien zijn heerlijk om met het mooie weer te eten en het is nu dan ook de uitgelezen kans om iets lekkers met aardbeien te maken. Met dit recept voor aardbeientaartjes maak je 12 kleine taartjes van vanille en aardbeien.
Eindelijk is het weer tijd voor aardbeien, want je komt ze overal steeds vaker tegen. Er zijn genoeg hapjes om met aardbeien te maken, maar het lekkerst is natuurlijk aardbeientaartjes! Vanille en aardbeien zijn een goede combinatie en met dit recept voor aardbeientaartjes zul je dan ook zeker het hele gezin verrassen.
Ingrediënten:
500 gram aardbeien
2 eetlepels suiker
2 eetlepels rode bessengelei
1 zakje poeder voor vanillepudding
30 gram zachte boter
¼ liter slagroom
3 deciliter melk
12 kleine kant-en-klare taartbodems
1 vanillestokje
Bereidingswijze:
Als eerste roer je de poeder voor vanillepudding met 1 lepel suiker en 4 eetlepels koude melk glad. Vervolgens snijd je het vanillestokje in de lengte open en schraap je het merg er met een lepeltje uit. Het merg van het vanillestokje breng je dan aan de kook met de melk. Als de melk kookt doe je de puddingpoeder erbij en laat je het nogmaals koken. Vervolgens laat je het binden.
Daarna roer je de zachte boter door de pudding en strooi je de suiker over de pudding heen. Dit geheel laat je koud worden en ondertussen kun je vast de aardbeien wassen. Als je de kroontjes verwijderd hebt, snijd je de aardbeien in plakjes.
Nu ga je de slagroom stijf slaan en de vanillepudding met een mixer los kloppen, waarna je de room door de pudding schept. Zet de 12 kleine kant en klare taartbodems klaar en doe de vanillepudding erin. Zorg dat je de vanillepudding goed glad strijkt, voor een mooi resultaat.
Tot slot laat je de taartjes 10 minuten in de koelkast staan. Als de vanilletaartjes koud zijn beleg je ze met de aardbeien. Daarna laat je de bessengelei smelten in een pan, waarna je de gelei over de aardbeien smeert.