Recept voor taai taai

Eten & Drinken door vrouw vrouwblog


Sinterklaas is weer in het land en brengt natuurlijk veel lekkers met zich mee zoals taai taai poppen en chocoladeletters. Ook leuk is om dit snoepgoed zelf te maken samen met de kinderen, daarom vind je hier een recept voor taai taai.

Het is weer bijna 5 december en naast de leuke cadeautjes hoort bij het heerlijk avondje natuurlijk ook traditioneel Sinterklaassnoepgoed. Je kunt dit gewoon kant-en-klaar in de winkel kopen, maar als je de tijd hebt is het leuker en lekkerder om dit zelf te maken. Hieronder vind je een recept om zelf taai taai te maken.

Ingrediënten voor 23 stuks:

  • 250 gram bloemenhoning
  • 350 gram bloem
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels appel-kaneel suikerparels
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kardemom

Bereidingswijze:
Meng allereerst in een kom de 250 gram bloemenhoning en 1 ei door elkaar. Pak vervolgens een andere kom en doe hier de 350 gram bloem, kaneelpoeder, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, bakpoeder en kardemom in. Schep dit mengsel om en voeg een mespuntje zout toe.

Voeg vervolgens het bloemmengsel toe aan de kom met honing, roer dit door totdat er een samenhangend geheel ontstaat. Bestuif daarna je handen met wat bloem en kneed het deeg tot een grote deegbal. Verpak de deegbal in plasticfolie en leg deze daarna minstens 1 uur in de koelkast.

Wanneer de deegbal ruim 1 uur in de koelkast heeft gelegen kun je alvast de oven op 200 graden voorverwarmen en bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot ongeveer 1 centimeter dik. Bestuif het deel waar je het deeg uitrolt van te voren met bloem. Hiermee voorkom je dat het vast blijft plakken.

Wanneer het deeg is uitgerold kun je met vormpjes of een mes figuurtjes uit het deeg snijden. Leg de figuurtjes daarna op de bakplaat. Als je alle figuurtjes klaar hebt, klop dan het laatste ei los en bestrijk de deegfiguren hiermee. Strooi de suikerparels erop en druk deze licht aan. Wanneer je dit gedaan hebt bak je de taaitaaikoeken in ongeveer 10 tot 15 minuten bruin. Laat als laatst de taai taai even afkoelen voordat je het serveert.