Recept voor Oosterse eendenborst op de barbecue
In de zomer wordt er weer volop gebarbecued. Daarom vind je hieronder een recept voor Oosterse eendenborst op de barbecue.
Tegenwoordig kun je bijna alles op de barbecue bereiden, maar als je wat inspiratie zoekt dan heb je misschien wat aan het recept voor Oosterse eendenborst. Hiermee maak je namelijk een maaltijd klaar, bestaande uit eendenborst met mihoensalade op Oosterse wijze. Het recept is geschikt voor vier personen en heeft niet veel bereidingstijd nodig.
Benodigdheden:
• 4 eendenborsten
• 250 gram mihoen
• 1 mango
• 1 komkommer
• 3 bosuitjes, fijngesneden
• 50 gram pinda’s
• 1 eetlepel Thaise vissaus
• 6 eetlepels chilisaus
• 4 eetlepels sinaasappelmarmelade
• 2 eetlepels Chinese vijf-kruidenpoeder
• 1 eetlepel sesamolie
• 1 eetlepel balsamicoazijn
Bereidingswijze:
Begin met het in ruitpatroon insnijden van de vetlaag van de eendenborsten, maar let op dat je niet in het vlees snijdt. Leg ze dan in een schaal naast elkaar, zodat je straks de marinade eroverheen kan gieten. Hiervoor meng je de sinaasappelmarinade, de Chinese vijf-kruidenpoeder, de sesamolie en de balsamicoazijn samen in een kommetje. Deze saus smeer je aan beide kanten van de eendenborsten, die je dan ongeveer een uur in de koelkast laat marineren.
In de tussentijd kun je de mihoensalade maken, waarvoor je eerst de mihoen kookt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster dan de pinda's in een koekenpan, hierbij heb je geen olie nodig, tot ze goudbruin zijn. Als de mihoen klaar is kun je deze laten uitlekken en de Thaise vissaus en chilisaus erdoor roeren. Dan schil je de mango en snijd je het vruchtvlees in lange reepjes. Dit doe je ook met de bosuitjes en de komkommer. Dan voeg je deze ingrediënten bij de mihoen en roer je ze even door elkaar. Het maakt niet uit of je de salade warm of koud serveert, want het kan namelijk allebei.
Vervolgens leg je de eendenborsten met de vetlaag naar beneden op de barbecue. Dek ze af met een deksel en laat het vlees circa een kwartier bakken. Neem dan het deksel van de barbecue en laat de eendenborsten nog een paar minuten op de grill liggen. Laat ze vervolgens vijf minuten rusten op een plank of bord onder wat aluminiumfolie. Hierna kun je het vlees in plakken snijden en serveren met de mihoensalade.