Recept voor mie met garnalen
Niet iedereen heeft zin of tijd om na een drukke dag uitgebreid de keuken in te duiken. Wil je toch graag gezond eten? Dit recept voor mie met garnalen is een goed alternatief.
Binnen een handomdraai zet je dit recept voor mie met garnalen op tafel. Dit komt omdat de mie zo klaar is en er verder niets gekookt hoeft te worden. Op deze manier heb je toch een gezonde en lekkere maaltijd voor 4 personen zonder al te lang in de keuken te staan.
Ingrediënten:
- 250 gram Chinese eiermie
- 200 gram jumbogarnalen
- 1 gerookte kipfilet
- 50 gram ongezouten cashewnoten
- 1 komkommer
- 1 mango
- 15 gram verse koriander
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels gembersiroop
- 3 theelepels sesamolie
- 1 limoen
Bereidingswijze:
Kook allereerst de mie beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel de warme mie af onder koud water. Rasp daarna de groene schil van de limoen en pers deze uit. Klop van de citroenrasp, sap, gembersiroop en zonnebloem- en sesamolie een dressing. Je kunt naar smaak wat zout en peper toevoegen.
Vervolgens schil je de mango en verwijder je de pit waarna je het vruchtvlees in reepjes snijdt. Halveer hierna de komkommer en verwijder de zaden, dit kun je gemakkelijk met theelepel doen. Snijd de 2 helften komkommer in reepjes.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en voeg deze samen met de mango, komkommer en garnalen toe aan de mie. Voeg daarna de dressing toe. Hak als laatst de koriander en cashewnoten klein en decoreer hier de mie met jumbogarnalen mee.