Recept voor cavappel met basilicum
Naast eten speelt drinken met kerst ook een belangrijke rol. Daarom vind je hier een recept voor cavappel met basilicum voor tijdens het kerstdiner.
Dit drankje is binnen een handomdraai klaar, de enige voorbereiding die je moet treffen is ervoor zorgen dat de drank van te voren goed gekoeld is. Dit recept voor cavappel met basilicum is geschikt om als aperitiefje te serveren of ter afwisseling tussen de gangen door. Onderstaande ingrediënten zijn voldoende om 4 glazen te vullen.
Ingrediënten:
- 750 milliliter mousserende wijn
- 400 milliliter troebele appelsap
- 200 milliliter appellikeur
- Basilicumblaadjes
Bereidingswijze:
Doe in alle 4 de glazen een aantal blaadjes basilicum en schenk er vervolgens 100 milliliter appelsap en 50 milliliter appellikeur bij. Schenk daarna het glas vol met de wijn. Gebruik als laatst een cocktailstamper om de basilicumblaadjes kapot te maken, hierdoor komt de smaak vrij.
Wil je dit drankje feestelijk serveren? Rijg dan aan een satéprikker een aantal stukjes appel en blaadjes basilicum. Leg dit op de rand van het glas en voeg zo nodig ijsblokjes toe aan de cavappel met basilicum.