Recept voor asperges met gerookte zalm
Het is lente en dat betekent dat het weer tijd is voor de koningin van de groente, het witte goud, de parel van het land of gewoon simpelweg asperges. Daarom vind je hier een lekker recept voor asperges met gerookte zalm.
Asperges hebben niet voor niets bijnamen gekregen. Het is een veelzijdige groente dat maar één seizoen per jaar echt lekker is. Omdat het nu de perfecte tijd is, staat hieronder een lekker en simpel recept voor asperges met gerookte zalm dat ongeveer 20 minuten duurt om te bereiden.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 200 gram gerookte zalm
- Asperges, hoeveelheid naar keuze
- 1 zakje geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels bieslook
- 2 eetlepels peterselie
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 12 cherrytomaatjes
- 3 eetlepels olijfolie
- Rucola sla
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Schil de asperges en snijd ze aan de onderkant af. Kook ze ongeveer 10 tot 15 minuten gaar en giet ze af. Terwijl je de asperges even laat afkoelen, kan je de olijfoliedressing maken. Mix de olijfolie met citroensap en een snufje peper en zout.
Leg de asperges hierna op een bedje van rucola sla en bedek het met de gerookte zalm. Vervolgens strooi je de dressing, bieslook, peterselie, pijnboompitten, tomaatjes en geraspte kaas over het gerecht.