Nederlands gezin vermist in Italië

Nieuws door vrouw vrouwblog


Een Nederlands gezin uit Harlingen wordt vermist na een gasexplosie in Conversano. Het gaat om een Nederlandse vrouw, een man met een Italiaanse afkomst en hun zoontje van anderhalf.

In het zuidelijke plaatsje van Italië  zijn vanmorgen rond 08.45 uur 2 gebouwen ingestort door een gasexplosie. Dit meldden lokale media. In 1 van de 2 gebouwen zaten mensen, waaronder veel toeristen. 10 mensen zijn licht gewond geraakt en Burgemeester Giuseppe Lovascio heeft laten weten dat er mogelijk nog mensen onder het puin liggen. Ook het Nederlandse gezin ligt vermoedelijk onder het puin. De auto stond in de buurt en ze nemen hun telefoon niet op. De politie heeft echter nog niet bevestigd of de mensen in het appartement aanwezig waren tijdens de explosie.

De omgeving van de straat is afgezet en brandweerlieden zijn met graafmachines en honden op zoek naar vermisten. Alle mensen die nabij de plaats van het incident wonen, zijn geëvacueerd.

Update

De woordvoerder van de burgemeester van Conversano heeft bekend gemaakt dat het gezin is overleden. De 2 volwassenen en het kind zijn onder het puin gevonden. De Nederlanders lagen waarschijnlijk nog in bed  tijdens de explosie.

Foto via Google Streetview